Stoelmassage op het werk

Nog niet zo lang geleden was het iets bijzonders, nu begint het een algemeen geaccepteerd beeld te worden: stoelmassage op het werk.

De huidige maatschappij eist een steeds grotere inzet en efficiëntie van werknemers.

Er wordt van hen verwacht zich steeds bij te scholen en te anticiperen op de snelle veranderingen in onze maatschappij en op het werk in het bijzonder.

Veel mensen hebben daar moeite mee.
Het zijn juist de mensen die hoge eisen stellen aan zich zelf m.b.t. het werk die vaak het eerst te maken krijgen met werkgerelateerde klachten.

Wat zijn werkgerelateerde klachten?

RSI klachten

De muisarm – de tennisarm – de golfarm – de “frozenshoulder“ zijn voorbeelden van RSI klachten en worden veroorzaakt door het maken van steeds herhaalde bewegingen. Het werken met de muis is een algemeen bekend voorbeeld. Hierbij ontstaan klachten  veroorzaakt door te lang doorwerken met de muis zonder de nodige pauze’s te nemen. Maar ook andere subtiele bewegingen zoals het steeds opkijken naar  het beeldscherm kunnen tot deze klachten leiden.


Carpaaltunnelcyndroom

Pijn, doof gevoel, tintelingen, krachtverlies in onderarmen en handen. Het wordt veroorzaakt door beklemming van de armzenuw in de pols. Overbelasting door b.v. het werken met de muis kan deze klachten verhevigen.


Spierklachten

Pijn in de schouders, de rug en de nek zijn veel voorkomende klachten die ontstaan door o.a. langdurig zittend werk maar vooral ook door het te lang vast houden van spanning.


Hoofdpijn

Veel mensen hebben dagelijks hoofdpijn. Vaak hebben mensen met hoofdpijnklachten zeer gevoelige spieren in de nek, de hals en de schouders. In feite straalt deze pijn uit naar het hoofd.

Meer weten over stoelmassage op het werk?

Je kunt mij telefonisch bereiken via 0619877515 of onderstaand contactformulier gebruiken. Ik reageer op werkdagen binnen 24 uur. Dit formulier is niet bedoeld voor privacy gevoelige/medische gegevens.